Matchtiebreak. Bra eller dårlig?

Roland Garros er heldigvis fortsatt fri for matchtiebreak. Der spilles det langt sett i avgjørende også i doubleklassne selv om det ellers på ATP nå er både noad i gamene og matchtiebreak i avgjørende.

Har forsåvidt ikke noe i mot matchtiebreak i seg selv, og synes det bruken er bra på ATP (og WTA, selv om jeg ikke følger like mye med der). Flott med fulle sett i Grand Slam og greit med avkortede doublekamper i de øvrige turneringene. 

I Norge bruker vi vel nå både no ad og matchtiebreak i doublekampene i lagtennisen. Helt ok det også, og faktisk bra når det er slik at vi her i landet avvikler så mange kamper på ettermiddagene. Skjønner ikke hvordan vi fikk tid til alt før introduksjonen av de nye reglene.

Men hva med single? Der spiller vi fortsatt tre fulle sett. Bør vi introdusere det der og?

Har faktisk spilt lagtennis i Sverige og Tyskland i år, i tillegg til Norge :-). I den svenske serien spilles det tre singler og én double. Det er ikke noad i double, men derimot matchtiebreak i avgjørende i både single og double. I Tyskland er det seks singler og tre doubler. Ikke noe noad, men som i Sverige brukes matchtiebreak i både single og double. 

Min erfaring er at avgjørende matchtiebreak er veldig «lotto, men jeg kan se fordelene med det i tidspressede ettermiddagskamper. 

Hva synes du? Bra eller dårlig idé med matchtiebreak?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s