Racketklubber?

Hva om vi i fremtiden tenker racketklubber? Og kutter ut tennisklubbene? Muligens et forslag som får en del tennisfantaster til å få frysninger på ryggen av.

Likevel. Jeg elsker tennis, men ser at sporten har sine utfordringer i konkurranse med andre aktivitetstilbud. Kanskje ikke så mye i storbyene, men i distriktene ser jeg flere klubber som sliter med å få oppmerksomhet rundt sporten vår. Disse sliter også med å rekruttere til verv og roller i klubbene.

Vi trenger kanskje å tenke nytt? Og det er jo ikke bare i tennis vi har glede av racketen? Hva med om tennisklubbene også kunne tilby bordtennis, badminton og squash på anleggene sine? Etter min mening ville klubbene fått et generelt bedre tilbud til sine medlemmer, fått flere potensielle medlemmer og fått større konkurransekraft i lokalmiljøet.

Squash er jo veldig populært, men ville kanskje kreve en del ekstra investeringer for store for en tennisklubb. Men badminton og bordtennis vil jeg mene er veldig enkelt å tilby klubber som allerede har tennishaller. Moderne bordtennisbord kan enkelt legges sammen og trilles frem og tilbake på kort tid. Ville jo vært plass til minst åtte bordtennisbord på en tennisbane.

Var en tur på et tennisanlegg i Vilnius i Litauen nå på nyåret hvor de hadde fire matter de rullet ut på en tennisbane og gjorde den om til fire badmintonbaner. Disse var i bruk nesten hele tiden i de dagene jeg var der.

Ellers ser jeg at man i Spania har gitt padeltennis innpass i mange tennisklubber. Lillebroren til tennis er den racketidretten som likner mest på vår, og gjør barrieren for å starte med tennis mye lavere. Det er enkelt å komme i gang med og det er ikke mye trening som skal til før man kan få glede av å spille poeng og kamper.

Konklusjon: Er det en idé for norske tennisklubber å tenke på flere bruksområder racketen kan brukes på, eller er det best å beskytte oss så godt vi kan mot våre nærmeste racketkonkurrenter?

20140203-170527.jpg
Tennisbane som enkelt ble gjort om til fire badmintonbaner i Vilnius.

Reklame

4 kommentarer

  1. Det synes jeg er en veldig god idé!

    Mine barn har spilt padel i Spania, og de kunne tenke seg å fortsette her i Norge. Men det finnes ikke en eneste padelbane i Norge 😦

  2. Dette er veldig bra. Vi hadde et møte i Trondheim for en del år siden med representanter fra forbunden bordtennis, tennis, squash og badminton og klubbene i Trondheim og alle var positive. Tennis tjener mye på dette ettersom vi tar opp mest plass. Det blir siden et spørsmål om penger selvfølgelig. Klettring kan man jo også få inn i slike haller.

  3. Egersund Racketklubb kan kanskje komme med noen erfaringer her? De skiftet navn fra tennisklubb til racketklubb for å drifte squash i tillegg til tennis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s