Få norske sjanser i Sverige

Har fulgt med på de svenske futureturneringene som har gått de siste ukene.

I dag startet de på sin tredje i rekken så langt. Sist uke gikk det svenske fremtidshåpet Elias Ymer til topps. Og i semifinalen var alle svensker.

Denne uken er 19 (!!!!!) svensker med i hovedturneringen. Og det var omtrent like mange med i kvalen. I tillegg arrangeres $10.000-turnering for damer, også med stor deltagelse fra vertsnasjonen. Foruten noen dansker og finner er også Norden representert med norgesener Joachim Bjerke. Han røk tidlig ut i forrige ukes turnering, men har nye sjanser denne uken.

Ser at ellers at 2-3 nordmenn har forsøkt å komme med i kvalen, men antallet svenske spillere er imponerende. Jeg har erfaring fra futureturneringene på Gausdal for noen år siden, og vi var ikke i nærheten av å ha like mange norske med der.

Sverige har med sikkerhet tapt mye i toppen, men bredden de har på nivået under er fortsatt tidobbelt av det vi har i Norge. Hvordan kan så vi få opp bredden? GP-vinner i Mjøndalen, Jordi Gil Fernandez, mener det burde vært flere GP-er i Norge

Kanskje er han inne på noe. Skal man ha profesjonelle seniorspillere nasjonalt, bør det helt klart være et profesjonelt tilbud med gode og sterke turneringer.

Uansett, er også disse futureturneringene viktige tiltak. Og nå skal Norge igjen arrangere sine egne, med fire futures til høsten. I kombinasjon med de svenske – som også kom i gang i år – har man etter min mening tatt et viktig steg på veien med å få flere til å forsøke seg profesjonelt.

Er sikker på at ikke Norge vil dominere sine egne turneringer på samme måte som svenskene, men noen flere en Bjerke blir det sikkert.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s