Bør vi fjerne touchen?

Leste at det på challengertouren skulle innføres en prøveordning over et vist antall turneringer hvor man skal spille uten touch på serven.

Vi er ikke for så mye regelendringer i tennis, men denne synes å kunne være spennende.

I norske turneringer er det sjelden dommere, og det er ikke alltid like lett for spillerne å merke at ballen tar i nettet. Ofte kan dette også misbrukes ved at man roper touch på baller som egentlig ikke er det.

Vi spiller jo med nettkanten som en del av spillet etter at serven er i spill, så hvorfor ikke med en gang? Noen innspill?

Reklame

8 kommentarer

 1. Det at folk misbruker å rope «touch» når det ikke er i norske turneringer uten dommere er jo vel ikke noe stort problem. Meningen med at det ikke er tillatt på serven er jo for at ikke situasjoner der ballen treffer nettet og bare vipper over på andre siden ska gi poeng til serveren. Hvem som helst med fungerende syn kan jo dømme tennis, om så bare for å passe på at ballen ikke treffer nettet under serven, men å få en serve mot seg som vipper over nettet som du ikke har sjans i havet for å ta siden du står bakerst på banen og venter på en hard serve og samtidig så får motstanderen poeng, det kan jeg aldri si meg enig i at det er «fair». Samme hvor liten turnering det er finnes det alltid én person som kan se etter serven, regelendringen ville resultere i alt for mange urettferdige og ufortjente poeng.

   • Fordi på serven blir spilleren tvingt til å stå i en posisjon på banen som gjør det umulig å nå en ball som vipper over nettet, derimot i vanlig spill så er posisjoneringen en helt annen. På samme måte som i bordtennis og volleyball.

   • Det er ikke det at det er en regel for hvor motstanderen skal stå jeg mener, men for å kunne ta imot en vanlig serve så «må» du stå vanlig til, på en måte som i 90% av tilfeller vil gjøre det umulig å ta en ball som detter over nettkanten.

 2. På collage i USA har denna regeln tillämpats och fungerat väldigt bra, en serve på nätkanten kan lika bra studsa upp o ge ett bättre läge som att den vippar precis över. Vegard, gör om och gör rätt…..!

  • Helt rett, det kan gi et bedre utfall for motstanderen også! Jeg synest bare dette lager et større problem enn det som var der i utgangspunktet, og personlig vil ikke spille med denne regelen. Kan selvsagt skjønne hvorfor andre er mer positive til en slik endring enn meg, dette er bare min mening.

 3. Alt som kan sette opp tempoet i en tenniskamp er av det gode. Har ingenting imot å fjerne touch-en, og jeg tror ikke nettberørende server vil være avgjørende for utfallet av en kamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s